Tänk på detta inför Olympique Marseille – Atletico Madrid 16 maj | Livebetting

Tänk på detta inför Olympique Marseille – Atletico Madrid 16 maj | Livebetting

Finalen i Europa League blir oundvikligen dagens stora händelse i fotbollsvärlden och det är minsann ingen dålig match som väntar. Atletico Madrid jagar sin tredje titel i turneringen mot ett Olympique Marseille som får mer av hemmaplan i mötet. Livebetting.se pekar på 5 saker du behöver ha koll på inför onsdagens final.

Atletico Madrid har sedan laget slutade trea i gruppen i Champions League varit solklara favoriter till att kamma hem Europa League för tredje gången i klubbens historia och så här långt har spanjorerna motsvarat förväntningarna. En match återstår innan spelarna kan lyfta pokalen och det är en tuff sådan. Ett råtaggat Olympique Marseille står för motståndet på fransk mark.

20:45 är avsparkstiden som gäller.

5 intressanta punkter inför matchen:

• Det är otroligt mäktiga Groupama Stadium som står som värd för finalen och det kan innebära en hel del stök. Som bekant finns det en del stökiga supportrar kring både Olympique Marseille och Lyon. Dessutom lär Atletico Madrids diton göra sitt för att sätta avtryck. Räkna med en elektrisk stämning på arenan och ett klart övertag för fransoserna vad gäller stöd!

• Atletico Madrid har spelat två finaler i Europa League och vunnit båda. I Champions League har det dock aldrig burit hela vägen, även fall laget bevisat sig som ett oerhört starkt cuplag i Europa. Det finns betydligt enklare motstånd att möta i en final.

• Atletico Madrid spelar så gott som alltid målsnåla matcher och har nu fyra raka Europa League-matcher med max två mål i. En stark defensiv hamnar ofta högst på dagordningen inför viktiga matcher.

• Atletico Madrid har bara två vinster på sju bortamatcher i Europa League under säsongen och med tanke på rådande förutsättningar är detta mycket likt en bortamatch för spanjorerna. Det är väl det som talar emot en spansk seger på förhand.

• Det är på hemmaplan som Olympique Marseille skördat sina europeiska framgångar under säsongen. Endast en vinst på bortaplan under hela äventyret i Europa League är deppiga siffror att luta mot, även fall laget nu har fördelen av att åtminstone få spela inom Frankrike. Det ska sägas att laget förlorade borta mot Lyon på samma arena med 2-0 tidigare under säsongen, då i Ligue 1.

Skador & avstängningar:

Olympique Marseille:  Rolando och Kostas Mitroglou är tveksamma till spel, men kommer att testas på matchdagen och kan förhoppningsvis spela.

Atletico Madrid: José Giménez och Vitolo är båda osäkra till spel, men fanns båda med på flyget till Frankrike.

Speltips – livebetting & inför matchen:

Drömmen om en jämn, tät och intensiv final lever på förhand och trots att Atletico Madrid är solklara favoriter är det 90 minuter fotboll som ska spelas där allting egentligen kan hända. För att få mer värde – vare sig du vill gå på favoritspelet Atletico Madrid eller om du har någon annan tanke på livespel – kan det vara klokt att invänta matchens första 15-20 minuter för att låta värdet på spelet öka. Som alltid i dessa matcher kan mål, kort eller momentum åt endera håll verkligen sätta sin prägel, men vår känsla är att Atletico Madrid löser det här. Om Atletico Madrid gör 1-0 tror vi på ett underspel då spanjorerna är välkända för att täppa till bakåt väl i ledning. Inte minst i viktiga matcher.

Om du hellre spelar inför matchen finns det ett givet alternativ på förhand. Atletico Madrid är på egentligen alla sätt ett starkare fotbollslag och bör vinna den här matchen. Det raka spelet ger runt 1,72 gånger pengarna hos Expekt. Klicka här så får du dessutom en bonus på 500% upp till 500 kronor!

Använd vår effektiva livestatistik under matchen här!

Matchfakta:

När? 20:45, onsdag 16/5
TV-kanal? Kanal 9
Stream? Eurosport Player

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel här!