Speltips och rekar inför Ryssland – Sverige 11 oktober

Speltips och rekar inför Ryssland – Sverige 11 oktober

Speltips, odds, statistik och viktiga punkter inför mötet mellan Ryssland och Sverige i UEFA Nations League torsdagen den 11 oktober 2018.

Sverige spelar borta mot formtoppade Ryssland i den andra omgången av UEFA Nations League.

Ladda ner vår app i App Store så fort du kan – helt utan kostnad. Då får du livestatistik direkt i din telefon under alla stora fotbollsmatcher du följer. Om du hellre använder webbläsaren (i din dator eller mobila enhet) fungerar statistiken lika bra direkt på hemsidan via vår vanliga domän livebetting.se

21:45 är det dags för avspark och det finns en rad saker du behöver ha koll på inför matchen:

5 intressanta punkter inför matchen:

• Sverige förlorade snöpligt mot Turkiet i den första omgången av UEFA Nations League och behöver i stort sett vinna borta mot Ryssland för att inte redan nu vara avsågade i gruppen. Med tanke på att det också blev förlust borta mot Österrike i träningslandskampen under förra samlingen råder det viss osäkerhet kring var det svenska landslaget står nu.

• Ryssland var sommarens stora utropstecken i VM 2018 och laget inledde också UEFA Nations League på ett bra sätt med vinst borta mot Turkiet. Nu kan laget nästan sätta spiken i kistan direkt om det blir hemmavinst mot Sverige. Ett perfekt utgångsläge för ryssarna.

• Janne Andersson har valt att röra om ordentligt i spelartruppen inför den här landslagssamlingen och låter ett par nya spelare få plats i landslaget. Det rör sig bland annat om den formtoppade mittfältaren Kristoffer Olsson i AIK och den målstarke anfallaren Kristoffer Peterson från holländska Heracles. Med det sagt känns det osannolikt att någon av dessa spelarna får en given roll i den ordinarie startelvan, utan de nya spelarna är troligen tänkta att få speltid i träningslandskampen mot Slovakien senare under samlingen.

• Victor Claesson har haft en väldigt stark inledning på säsongen hos sitt klubblag Krasnodar, varpå han har levt upp till sin fina form från sommarens världsmästerskap. Räkna med att yttermittfältaren får en allt viktigare roll i landslaget med tiden.

• Märk väl att sommarens succémålvakt Igor Akinfeev har lagt ner sin landslagskarriär för Ryssland, varpå det numera är Andrey Lunev som står. Ett betydligt sämre och mindre rutinerat alternativ. Det kan vara en faktor som talar för Sverige.

Speltips – livebetting & inför matchen:

Här gäller det för svensk del att hitta tillbaka till den starka defensiven och det återstår att se om det går att neutralisera ryssarna samtidigt som Sverige behöver hota i omställningsspelet. Räkna med att hörnmarknaden kan vara aktuell, men då om matchen känns relativt öppen.

Ett överspel på kortmarknaden är också intressant om det smyger sig in lite frustration, någonting både lagen kan känna i sin iver att vinna matchen.

Om du hellre spelar inför matchen är det nog tyvärr klokare att investera förtroende i det mer formstarka hemmalaget. Det är ett mer homogent lag för tillfället, samtidigt som Sverige känns lite vilsna. Att få över dubbla krämen på en rysk seger känns som ett förvånande högt odds på förhand.

Använd vår effektiva livestatistik under matchen här!

Matchfakta:

När? 21:45, torsdag 11/10
TV-kanal? TV4, C More Fotboll
Stream? C More Play

  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!