Tänk på detta inför Birmingham – Swansea 17 augusti

Tänk på detta inför Birmingham – Swansea 17 augusti

Swansea City tar sig till Birmingham för ett tufft bortamöte och på förhand är känslan att walesarna har goda möjligheter att ta sin tredje trepoängare för säsongen. Livebetting.se reder ut begreppen, pekar på 5 viktiga punkter och rekar ett fint speltips inför matchen fredagen den 17 augusti.

Championship är tillbaka med ett riktigt trevligt fredagsmöte där Graham Potter och hans svenskstämplade Swansea City ska försöka jaga säsongens tredje trepoängare borta mot Birmingham. Ett tufft möte, men en god möjlighet att fortsätta bevisa sig.

Ska du följa matchen? Det är det perfekta tillfället att använda sig av vår app, där du hela tiden kan få livestatistik och bra tips under en match. Ladda ner den i App Store nu. För den som hellre använder webbläsaren (i dator eller mobil enhet) fungerar statistiken lika bra direkt på vår hemsida.

20:45 är den avsparkstid som gäller och här är sakerna du behöver ha koll på inför mötet:

5 intressanta punkter inför matchen:

• Det spelar inte mindre än tre svenskar i Swansea City, någonting som gör det till ett extra roligt lag att följa. Kristoffer Nordfelt, Joel Asoro och Martin Olsson. Därtill finns Graham Potter på tränarsidan och han har med sig ett gäng assisterande tränare från sin tid i Östersunds FK. Tydlig svenskkoppling alltså!

• Swansea City har faktiskt öppnat säsongen mycket lovande och står på två vinster efter lika många spelade matcher i Championship. Det bådar gott inför fortsättningen på säsongen. Graham Potter har onekligen fått en härlig start på sitt nya uppdrag.

• Efter tre tävlingsmatcher – varav en i Ligacupen mot Reading – står Birmingham fortsatt utan trepoängare och det börjar bli lite oroväckande. Nu är det hemmaplansfördel igen och vi räknar iskallt med att hemmalaget försöker jaga en trepoängare här. Frågan är om det rent av kan bli lite riskabelt?

• Craig Gardner är avstängd för hemmalaget och där kan vi snacka tungt tapp. I övrigt är David Davis otillgänglig på grund av skada, varpå vi får se en lite annorlunda startelva den här gången.

• Den svenske målvakten Kristoffer Nordfeldt, som varit given i de två första matcherna, är borta med skada i det här mötet. Wilfried Bony är fortfarande inte tillgänglig för Swansea City.

Speltips – livebetting & inför matchen:

Det här är en match där matchinledningen kan bli väldigt central. Swansea City har etablerat ett starkt spel redan under säsongsinledningen och ser väldigt stabila ut. Med sitt passningsorienterade spel och sin förmåga att aktivera samtliga spelare i laget har de möjligheten att faktiskt kontrollera matchbilden. På bortaplan kan det innebära viss återhållsamhet. Om matchen börjar i den stilen och känslan är att Birmingham saknar den riktiga spetsen kan ett underspel vara intressant. Här gäller som vanligt att kliva in tidigt för att inte oddset ska slaktas. Om Swansea City tar ledningen kan ett underspel också vara att fundera på då laget alltså har en stark förmåga att hålla i bollen och låta matchen självdö väl i ledning.

Om du hellre spelar inför matchen någon form av handikappspel på Swansea faktiskt mest intressant då formskillnaden är slående mellan lagen. X2, möjligen X eller Swansea draw no bet är tre bra spel att fundera på inför matchen. På förhand känns det nämligen som att Graham Potters lag har mer medvind att bygga vidare på.

Använd vår effektiva livestatistik under matchen här!

Matchfakta:

När? 20:45, fredag 17/8
TV-kanal? TV3 Sport
Stream? Viaplay

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2000 kr bonus!