Tänk på detta inför Numancia – Real Valladolid 13 juni

Tänk på detta inför Numancia – Real Valladolid 13 juni

Ångestladdat playoffmöte väntar mellan Numancia och Real Valladolid, där vinnaren i dubbelmötet tar sig upp till La Liga nästa säsong. Livebetting.se pekar på 4 saker du behöver ha koll på inför det heta mötet.

Det står oerhört mycket på spel när Numancia och Real Valladolid ska göra upp i ett dubbelmöte den här veckan. Det första mötet i kvalfinalen spelas på onsdagen och returmötet spelas redan på lördagen, varpå lagen verkligen lär gå in i en finalbubbla nu de närmsta dagarna. Med tanke på att en plats i La Liga ligger i potten finns det all anledning att slå sig ner för att följa denna match.

20:30 är den avsparkstid som gäller och här är sakerna du behöver ha koll på.

4 intressanta punkter inför matchen:

• Likt det engelska kvalkonceptet spelas det spanska med en playoff-final, men här är det i två möten. Det betyder att Numancia inleder hemma, men att dubbelmötet avgörs först på lördag.

• I sin semifinal mot Real Zaragoza såg Numancia till att verkligen steppa upp när det behövdes som mest. 2-1-vinsten borta i det avgörande mötet var ett rejält styrkebesked. Totalt 3-2 slutade dubbelmötet i semifinalen.

• Real Valladolid dödade i stort sett sin semifinal redan i den första matchen, då laget hemmaslog Sporting Gijon med 3-1. Det blev vinst även i returen och dubbelmötet slutade hela 5-2. Självförtroendet lär med andra ord vara på topp.

• Det här blir tredje gången den här säsongen som lagen spelar mot varandra. I ligaspelet vann båda lagen på bortaplan. Numancia slog Real Valladolid med 3-2 borta, men förlorade 0-1 hemma. Generellt sett brukar matcherna mellan lagen bli målrika och båda lagen har gjort mål i samtliga matcher sedan 2014. Förutom senast, såklart.

Speltips – livebetting & inför matchen:

Här finns det all anledning att bänka sig och se matchinledningen då det mycket väl kan dyka upp spelvärde på matchen. Redan på förhand känner vi för ett överspel på kortmarknaden, men för att inte ta förhastade beslut (och kanske dessutom vänta upp oddsen lite) väntar vi 15-20 minuter in i matchen för att känna av pulsen. Smäller det? Var lägger domaren nivån? Det kan också bli en målrik historia, så håll koll på oddsen där om matchen börjar intensivt.

Om du hellre spelar inför matchen är ett överspel helt klart mest intressant. Det må vara två lag som ogärna tar risker så här i det första mötet, men samtidigt är statistiken väldigt tydlig kring var lagen har sina styrkor. Det är primärt i offensiven, någonting som inte minst märktes i semifinalerna där det blev målfester i så gott som samtliga möten. Båda lagen göra mål är värt att fundera på.

Använd vår effektiva livestatistik under matchen här!

Matchfakta:

När? 20:30, onsdag 13/6
TV-kanal? Viasat Premium
Stream? Viaplay

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel här!