Tänk på detta inför Manchester United – Sevilla 13 mars | Livebetting

Tänk på detta inför Manchester United – Sevilla 13 mars | Livebetting

Efter 0-0 nere i Spanien är returmötet mellan Manchester United och Sevilla i Champions League fullkomligt vidöppet. Vilket lag ska ta sig till kvartsfinal? Livebetting.se pekar på en rad viktiga aspekter inför matchen och redogör också för skadeläget i båda lagen.

Åttondelsfinalen mellan Manchester United och Sevilla i Champions League är verkligen helt öppen inför returen. Manchester United har fördelen av att avsluta dubbelmötet inför sin hemmapublik, på en gräsmatta de känner till utan och innan. Sevilla å sin sida kan inte åka ut på ett oavgjort resultat och behöver bara se till att inte förlora matchen.

Båda lagen har haltat en del i det inhemska ligaspelet stundtals under säsongen och ser självklart Champions League som den stora kvarvarande saken med säsongen. Visst, båda slåss för att nå Champions League även nästa år, men det faktum att en plats i kvartsfinalerna nu är så nära gör att vi förväntar oss hundraprocentigt fokus från båda läger här.

5 intressanta punkter inför matchen:

• 0-0 på bortaplan gör att Manchester United nu måste gå för att göra mål inför sin hemmapublik. Ett enda mål från Sevilla gör att matchen får en helt annan karaktär då Manchester United måste göra två för att inte åka ut.

• Trots trubbigt spel under stora delar av säsongen har Manchester United lyckats ta sig vidare i Champions League och har dessutom bra slagläge på en Champions League-plats i ligatabellen. Med vinsterna mot Chelsea och Liverpool på senare tid har José Mourinho också visat att han kan få sitt Manchester United att prestera när det gäller. Det är trots allt resultaten som räknas.

• Sedan José Mourinho kom till Manchester United har laget bara förlorat två matcher på hemmaplan och båda var mot Manchester City. Det är fortfarande inte enkelt att komma till Old Trafford alltså.

• Sevilla är ett erkänt starkt lag vad gäller målskytte, medan Manchester United har haft stora problem att hitta en solid defensiv. Möjligen vågar Sevilla kliva på redan tidigt i matchen i jakt på det där viktiga målet. Det hade kunnat chocka hemmalaget ordentligt.

• Zlatan Ibrahimovic rapporteras ha tränat för fullt hela förra veckan och möjligen kan han bli en joker här. Vågar vi hoppas på att få se svensken på planen? Eller i matchtruppen?

Skador & avstängningar:

Manchester United: Hemmalaget har i sedvanlig ordning ett par tunga namn på skadelistan. Värst nu är väl Daley Blind, Ander Herrera, Phil Jones och Marcus Rojo. Ingen av nämnda spelare kommer att spela matchen. Det är också högst osannolikt att Zlatan Ibrahimovic plötsligt skulle kunna studsa upp i en sådan här match. Annars är Paul Pogba småskadad och Anthony Martial troligen tillgänglig efter sin frånvaro.

Sevilla: Hos gästerna är det tunga offensiva kortet Jesus Navas inte tillgänglig, vilket får ses som ett väldigt tungt avbräck. Sebastien Corchia kan inte heller spela, medan Miguel Layun inte finns tillgänglig i det europeiska cupspelet.

Livespeltips – tips från coachen:

Den här matchen är extremt intressant i så många avseende. Ur ett spelmässigt alternativ är det synnerligen svårt att välja en lämplig marknad pre-game, varpå vi fokuserar på livebetting. Det intressanta är att se hur Sevilla tar sig an matchen. Att Manchester United kommer att försöka visa sig dominanta på hemmaplan tar vi för givet, samtidigt som José Mourinho inte gärna ser sitt lag ta onödiga risker för tidigt i matchen. Både med laguttagning och de inledande 3-4 minuterna kommer Sevilla att sända en tydlig signal om hur de tar sig an matchen. Där tänker vi hålla stenkoll på utgångspositionerna hos spelarna och den intuitiva viljan att anfalla så fort spanjorerna får bollen. Om det känns lite försiktigt från båda håll kan vi tänka oss ett underspel i första halvlek, men tror samtidigt att det första målet kan sätta ordentlig fart på tillställningen. Hörnspel till laget som ligger under?

Använd vår effektiva livestatistik under matchen här!

Matchfakta:

När? 20:45, tisdag 13/3
TV-kanal? Viasat Premium, Viasat Ultra HD
Stream? Viaplay

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel här!