Tänk på detta inför West Ham – Stoke City 16 april | Livebetting

Tänk på detta inför West Ham – Stoke City 16 april | Livebetting

West Ham har en handfull poäng till godo i bottenstriden, men behöver någon seger till för att säkra kontraktet. Samtidigt behöver Stoke City alla poäng de kan få i detta utsatta läge som klubben befinner sig i. Livebetting.se pekar på 5 viktiga saker inför den sena matchen från Premier League på måndagskvällen.

Det drar ihop sig på allvar i Premier League med bara några få matcher kvar att spela. Den match som avrundar den här helgens intensiva matchande i den engelska fotbollen spelas i London, där West Ham tar sig an bottenlaget Stoke City. Båda lagen är inblandade i bottenstriden, men på lite olika sätt.

Stoke City är i desperat jakt på poäng och hade behövt en trepoängare här för att skapa en positiv känsla inom spelartruppen. Med fem matcher kvar att spela behöver laget hämta ikapp hela sex poäng för att säkra nytt kontrakt. Då är det mycket lämpligt att plocka tre av dessa redan på måndagskvällen borta mot ett West Ham som är någon seger ifrån att säkra nytt kontrakt.

21:00 är det avspark.

5 intressanta punkter inför matchen:

• Javier Chicharito Hernandez är tillbaka i spel för West Ham och väntas få mer speltid i den här matchen efter att ha hoppat in i slutskedet av Stokes senaste match i Premier League.

• West Ham har sex poäng till godo på nedflyttningslagen och kan med en seger här nästintill döda den diskussionen helt. Stoke å sin sida är i stort behov av poäng och lär spela med ett annat mått av desperation då laget nu har sex poäng upp till säker mark. Det sätter självklart en viss prägel på matchen.

• Stoke trivs borta mot West Ham och står nu på fem raka bortamatcher utan förlust mot laget. Det kan vara en skön trygghet att ha med sig här. De tre senaste mötena mellan lagen i London har slutat oavgjort.

• Stoke har fyra raka förluster i ligaspelet, men med tanke på det utsatta läget i tabellen finns det ingen som helst tid att spilla.

• West Ham har ett starkt facit på hemmaplan just den här säsongen, med bara två förluster på sina tio senaste hemmamatcher i Premier League. Det inns en skön trygghet hemma i London.

Skador & avstängningar:

West Ham United:  Pedro Obiang, Winston Reid, Sam Byram, Andy Carroll och Michail Antonio kommer inte att spela för hemmalagets del. Därtill är Manuel Lanzini och James Collins högst osäkra till spel.

Stoke City: Lee Grant, Eric Maxim Choupo-Moting och Ibrahim Afellay är otillgängliga för bortalaget. Charlie Adam är dessutom avstängd och kommer inte att spela matchen. Kevin Wimmer och Konstantinos Stafylidis är osäkra kort på förhand.

Livespeltips – tips från coachen:

På förhand känns både underspelet och det raka krysset som godtagbara spel, men när så pass desperata lag drabbar samman blir matcherna oberäkneliga på förhand. Därmed tar vi gärna fördelen av att läsa av matchinledningen innan vi kliver in på ett spel. Om domaren tar ett tidigt kort och lägger nivån väldigt lågt kan ett överspel på kortmarknaden vara intressant. Med två så desperata lag tenderar matcherna nämligen att bli fula i sin karaktär. Vidare lär gästerna jaga en kvittering eller reducering om laget hamnar i ett tidigt underläge, varpå 1-0 antingen kan öppna för ett överspel till följd av en matchbild eller ett hörnspel på ett Stoke City som jagar på. Men missa inte matchen!

Använd vår effektiva livestatistik under matchen här!

Matchfakta:

När? 21:00, måndag 16/4
TV-kanal? Viasat Premium
Stream? Viaplay

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel här!