Mindgames en allt större del av fotbollen!

Mindgames en allt större del av fotbollen!

I helgen spelades derbyt i Manchester mellan City och United. När det kommer till förutsättningarna så var de förträffliga. City etta i tabellen och United tvåa. Vid en vinst skulle City säkra PL-titeln. Fyrverkerierna var på plats, champagnen stod på kylning och City ledde matchen med 2-0 i halvtidspausen.

Det såg ut att bli en helt ok kompensation för Citys torsk mot Liverpool i förra veckan. Som ni vet så vann ju Liverpool den första kvarten med 3-0 hemma på Anfield.

I pausen frågade Mourinho sina spelare om det ville vara de största clownerna i Manchester? De ville inte spelarna, naturligtvis. Pogba, i ljusblått hår för dagen, satte två baljor och med 20 minuter kvar fastställde Chris Smalling slutresultatet till 3-2. En tung seger för United och City får vänta med att fira sitt PL-guld.

Pep Guardiola är inte känd för att gå i polemik med folk i fotbollsvärlden. Pep har oftast gjort det rätta i dessa sammanhang och det är att vända andra kinden till när någon hoppar på dig eller din arbetsgärning. Det kräver sin självdisciplin och självkänsla. Ofta har Pep imponerat på mig när det kommer till dessa saker. Dock hände något i fredags, dagen innan derbyt. På presskonferensen inför matchen släpper Guardiola en bomb: och det var ingen liten bomb heller. Mer om den strax.

Mino Raiola, agent åt Zlatan, Pogba, Lukaku, Balotelli och Mikhtariyan för att nämna några har inte varit någon vän av Guardiola sedan Zlatan Ibrahimovic spenderade en säsong i Barcelona (2009-10). Sedan Ibra lämnade Barcelona har Raiola tagit varje möjlighet att såga Guardiolas person. För ett par veckor sedan kallade Raiola Pep för en hund, varken mer eller mindre. Och det var självklart inte sagt i någon positiv anda.

Bomben Pep släppte var att Raiola erbjudit både Pogba och Mikhtariyan till City i januarifönstret. En ganska stor del av Peps PK inför matchen handlade om det faktum att Raiola kallat Pep för en hund för att senare erbjuda honom spelare. Om det var ett försök till mindgames för att störa United så kan vi konstatera att det var ett misslyckande eftersom United vann matchen. Någonstans har vant oss vid att Mourinho kommer med utspel av detta slag. Personligen hoppas jag Pep lägger ner det, samtidigt som jag ser fram emot Raiolas replik.

Sladjan Osmanagic