Speltips och rekar inför IFK Göteborg – Malmö FF 16 maj

Speltips och rekar inför IFK Göteborg – Malmö FF 16 maj

Malmö FF borta mot IFK Göteborg i mötet mellan svensk fotbolls två mest framgångsrika lag. Det öppnar för ett speltips torsdagen den 16 maj.

Malmö FF gästar IFK Göteborg i årets första klassikermöte.

Ladda ner vår app i App Store – helt utan kostnad. Där följer du fotbollsmatchen du är mest intresserad av med hjälp av unik livestatistik samtidigt som matchen spelas. Statistiken uppdateras alltså LIVE under matchens gång. Superbra för dig som vill göra kloka val på livemarknaden och kunna lägga initierade livespel. Om du hellre använder webbläsaren (i din dator eller mobila enhet) fungerar statistiken lika bra direkt på hemsidan.

19:00 är det avspark.

5 intressanta punkter inför matchen:

• Malmö FF toppar den allsvenska tabellen, men IFK Göteborg skulle kunna gå upp i allsvensk serieledning i händelse av en trepoängare mot MFF. Det hände så sent som förra säsongen, men då på bortaplan under vårsäsongen.

• IFK Göteborg och Malmö FF står inför liknande delikata anfallsproblem. Vilka ska egentligen starta? Benjamin Nygren, Robin Söder, Patrik Karlsson Lagemyr och Lasse Vibe hoppas alla starta. I Malmö FF slåss Marcus Antonsson, Guillermo Molins och möjligen Jo Inge Berget om att få starta bredvid den givne (?) Markus Rosenberg.

• Det här är årets första match på Gamla Ullevi för IFK Göteborg efter tre raka vinster på Nya Ullevi i inledningen av säsongen. Den senaste allsvenska matchen på Gamla Ullevi slutade med 3-0-förlust mot just Malmö FF.

• IFK Göteborg har nästan alla spelare tillgängliga. Det är bara Amin Affane och Tzuzu Toko som är osäkra till spel.

• Fouad Bachirou och Lasse Nielsen är skadade för Malmö FF, samtidigt som Jo Inge Berget kan komma att missa matchen även han. Anders Christiansen är också avstängd varpå mittfältsformeringen i MFF är högst osäker inför den här matchen.

Speltips – livebetting & inför matchen:

Malmö FF har visat fin form på senare tid och har 16 poäjng av 18 möjliga på senare tid. Därför tror vi att laget – trots sina avbräck – går hårt för en trepoängare här. Det brukar ofta bli så när MFF spelar mot Blåvitt, ett lag som man verkligen vill slå.

IFK Göteborg har visat sig lite halvdarriga bakåt, men är extremt vassa framåt och när matchbilden blir som de hoppas är de också svårslagna. Det visar inte trenden med fem raka utan förlust i vilka laget också tagit fyra vinster. Starkt.

Överspel på hörnmarknaden lockar här då vi tror på en offensiv match. Det är ett spel som lämpar sig för livemarknaden. Där kan också ett kortspel bli aktuellt om det blir så irriterat som vi tror. Låt oss se var domaren lägger nivån.

Om du hellre spelar inför matchen: IFK Göteborg och Malmö FF har båda visat väldigt fin form. Det öppnar faktiskt för att vi får se mål i det här intensiva mötet. Båda lagen göra mål finns till runt 1,75 gångerna pre-game. Ett väldigt bra odds på förhand.

Använd vår effektiva livestatistik under matchen här!

Matchfakta:

När? 19:00, torsdag 16/5
TV-kanal? C More Fotboll
Stream? C More Play

  Registrera dig hos Bethard – Få 500 kronor!
18+ År – Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se