Speltips och rekar inför Leeds United – Derby County 15 maj

Speltips och rekar inför Leeds United – Derby County 15 maj

Leeds United är klara favoriter mot Derby County i playoff-returen till Premier League, som spelas 15 maj. Här har ni ett bra speltips.

Vilka når final i playoff, Leeds United eller Derby County?

Ladda ner vår app i App Store – helt utan kostnad. Där följer du fotbollsmatchen du är mest intresserad av med hjälp av unik livestatistik samtidigt som matchen spelas. Statistiken uppdateras alltså LIVE under matchens gång. Superbra för dig som vill göra kloka val på livemarknaden och kunna lägga initierade livespel. Om du hellre använder webbläsaren (i din dator eller mobila enhet) fungerar statistiken lika bra direkt på hemsidan.

20:45 är det avspark på Elland Road.

5 intressanta punkter inför matchen:

• 1-0 borta mot Derby County i den första matchen gör att Leeds United har allting i egna händer inför returen. Märk väl att bortamålsregeln inte gäller i dessa sammanhang.

• Två vinster i ligan och vinst i det första semifinalmötet. Leeds United har ett otroligt grepp om Derby County den här säsongen.

• Derby County har bara en (!) vinst på sina tio senaste matcher på bortaplan i Championship. Inga vidare trevliga siffror att ha med sig inför en direkt avgörande retur som man måste vinna.

• Pontus Jansson fanns inte med i matchtruppen senast då han dras med en fotskada. Nu hoppas han kunna ta plats i laget. Det gör däremot inte Ezgjan Alioski, Barry Douglas, Adam Forshaw eller Kemar Roofe. Ett par tunga tapp för Leeds United.

• Med det sagt är skadesituationen liknande för gästerna där flera tunga spelare står utanför truppen. Ashley Cole, Curtis Davies, Craig Forsyth, Craig Bryson och Ikechi Anya spelar inte den här matchen. martyn Waghorn har förhoppningar om att kunna spela trots en skada på träningen förra veckan.

Speltips – livebetting & inför matchen:

Leeds United har gjort sig kända som ett defensivt organiserat lag och ett fotbollslag som spelar extremt mycket efter sin tränares principer. Det är vad vi förväntar oss här också, när laget på hemmaplan ska försvara sin egen ledning från den första semifinalen.

Därför riktar vi in oss på överspel på både kort- och hörnmarknaden inför returen. Efter 1-0 i det första mötet smyger det in allt mer desperation hos bortalaget och vilja att stänga matchen från hemmalaget. Då kan det explodera senare i matchen.

Om du hellre spelar inför matchen: Efter 1-0-vinst i det första mötet har Leeds United det här i sina egna händer. Det gör att vi håller laget som favoriter på förhand, men vi tror också att Derby County kommer ta till desperata metoder. Redan innan matchen lockas vi av ett överspel då det kan lossna ordentligt sista halvtimmen.

Använd vår effektiva livestatistik under matchen här!

Matchfakta:

När? 20:45, onsdag 15/5
TV-kanal? TV3 Sport
Stream? Viaplay

  Registrera dig hos Bethard – Få 500 kronor!
18+ År – Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se